Άμεσα επιτόπιοι έλεγχοι σε Ομοσπονδίες, Ενώσεις και Σωματεία, από κλιμάκια του Υπουργείου Αθλητισμού.

Πώς θα γίνουν οι έλεγχοι
Με Απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, καθορίστηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις της διαδικασίας διενέργειας επιτόπιων ελέγχων σε Ομοσπονδίες, Ενώσεις, Σωματεία και διεξαγωγής αθλητικών διοργανώσεων αυτών, σε εφαρμογή του άρθρου 44 του νόμου 4809/2021 για τον έλεγχο των αθλητικών φορέων.

«Ξεκινούν, για πρώτη φορά, ισχυρές ελεγκτικές διαδικασίες για την τήρηση της νομιμότητας από την πλευρά της αθλητικής κοινότητας, από τις Ομοσπονδίες, τις Ενώσεις και τα Σωματεία» υπογραμμίζει ο κ. Βρούτσης και τονίζει:

«Με τον καθορισμό κάθε λεπτομέρειας του πλαισίου των συνεχών επιτόπιων ελέγχων από κλιμάκια του Υπουργείου Αθλητισμού, θα επιτύχουμε με πλήρη διαφάνεια το περαιτέρω νοικοκύρεμα σ’ όλο το αθλητικό οικοδόμημα, που ήταν και είναι η πυξίδα της Κυβερνητικής μας πολιτικής.

Η καθολική ψηφιοποίηση του χώρου και οι άλλες πρωτοβουλίες που ετοιμάζονται, σε συνδυασμό με τη διαπίστωση, μέσω των ελέγχων, για την ορθότητα και επαλήθευση υποβληθέντων στοιχείων των αθλητικών φορέων, είναι ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη του Αθλητισμού στη χώρα μας».

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ